Knulst Hypnose

Yvonne van Dam-Vermeer (vrouw 52 jaar)

Reden Hypnose: moeizame genezing van ontstekingen in mijn darmen

Ruim anderhalf jaar was ik aan het zoeken naar een manier om ontstekingen in mijn darmen te genezen, zowel binnen de alternatieve geneeswijzen als binnen de reguliere geneeswijze.

Alhoewel er duidelijke verbeteringen waren in mijn gezondheid, bleven de ontstekingen terugkeren. Ik vond het moeilijk om vertrouwen te houden in mijn gezondheid en was met regelmaat onzeker en angstig.

Ik was op zoek naar vertrouwen en ben daardoor bij Hubert terecht gekomen; benieuwd hoe het zou zijn om ‘vrij van mijn doemdenken’ en vanuit diepe ontspanning te kijken naar wat er speelde.

We hebben twee sessies gedaan, met als vertrekpunt de ontstekingen en mijn wens om te genezen. In de eerste sessie hebben we ingezoomd op hoe ik mijn klachten zag en welke ideeën er speelde om via dat ‘lijstje’ te komen tot wat ik daar voor in de plaats wilde.
Wat daarin voor mij heel goed werkte was Hubert zijn neutraliteit en zijn nuchtere kijk op wat ik op tafel legde. Hij wist met zijn vragen en zijn blik snel tot de kern te komen van wat ik werkelijk wil. Met de hypnosesessie die daarop volgde is dat beeld en het vertrouwen versterkt.
Door de opdrachten die hij me gaf heb ik manieren gevonden om dat vertrouwen te onderhouden. De tweede hypnosesessie heeft dat vertrouwen verder versterkt. In die periode zijn mijn ontstekingen genezen en inmiddels heb ik vanuit vertrouwen de medicatie verminderd.

De diepe ontspanning van de hypnose is voor mij een krachtig middel om al mijn gedachten opzij te zetten en weer te komen tot wat ik echt wil en kan; dat wat dus onder het bewuste zit. Hubert heeft een heldere kijk op de rol die dat onder-bewuste kan spelen in ons leven en begeleid je op een krachtige

wijze om daar gebruik van te maken. Zijn nuchterheid en humor werkten daarin alleen al verlichtend voor mij! Ik heb me in vertrouwde handen gevoeld en ben dankbaar voor de inzichten.