Knulst Hypnose

Energie Management

Energie Huishouding Onderhouden en Verhogen

Het menselijk lichaam is een perfect intelligent energetisch systeem dat net als elk ander systeem voldoende energie nodig heeft om optimaal te opereren. Het lichaam functioneert autonoom, alles gebeurt vanzelf, hartslag, immuunsysteem, bloeddruk, enz. De eerste prioriteit van het lichaam is simpelweg overleven. Onderhoud is eveneens belangrijk en gebeurt 24/7. Voor deze primaire functies is energie nodig en als het energie niveau te laag is, komt de overlevingsdrang omhoog en gaat het lichaam op zoek naar energie.

Je kunt dit opmerken doordat je spontaan ideeën krijgt en er een drang ontstaat om op zoek te gaan naar energie, het voelt als verlies van controle.

Er zijn verschillende energie bronnen, maar de meest voor de hand liggende bron is eten, waarbij suiker  of juist hartig favoriet zijn. Het bewerkte voedsel dat in de supermarkt ligt, bevat niet veel bruikbare energie en daarom is er veel van nodig om een kleine hoeveelheid energie te onttrekken, het resultaat zijn vreetbuien, zonder de echte voldoening.

Je hebt dan een laag energie niveau en het voedsel dat je eet bevat ook te weinig energie. Het lichaam slaat het voedsel toch op, want het lichaam gooit geen oude schoenen weg voordat het iets nieuws heeft.

Zodra je energiepeil onder het minimale energie niveau komt, begint die overlevingsdrang sterker te worden, het bouwt stress in je lichaam en je krijgt gedachten die je in actie te willen brengen om op zoek te gaan naar energie. Je krijgt oncontroleerbare vreetbuien, angstgedachten, onrust in het algemeen en gevoel van paniek en stress, negatief beeld van zichzelf en de omgeving, klagen en slachtoffergedrag.

Voorkomen is beter dan genezen en de meest eenvoudige manier is om de situaties te vermijden waar jouw energie weggetrokken wordt. Situaties, omgevingen en personen die negatief en manipulatief zijn  trekken letterlijk de energie uit je en als je hier bewust van wordt, dan kan je een andere keuze maken. Je kunt dit steeds beter herkennen als je luistert naar je lichaam.

Er zijn andere manieren om je energie niveau op peil te brengen of te verhogen, waardoor je lichaam goed onderhouden kan worden en kan herstellen. Het hoeft jou dan niet te motiveren om op jacht te gaan naar eten en tegelijkertijd je reserves krampachtig vast te houden.

Ik heb hieronder een lijst van activiteiten opgesomd die je energie niveau verhogen en je kunnen helpen om je gewicht en je omstandigheden in een natuurlijke balans te brengen.

Een hypnose sessie kan hierbij goed helpen om je lichaam te leren hoe het jouw energie niveau op andere manieren kan verbeteren, dan alleen eten.

Manieren om je energie niveau te verhogen: